Jerkunica apartmani

Rogoznica

Kontakt

Apartman 1 Apartman 2 Apartman 3 Apartman 4 Apartman 5
 
Rogoznica  ima položaj koji je smješta u središte Dalmatinske obale, te je najistureniji dio hrvatskog kopna u Jadransko more. Položaj Rogoznice razdvaja Sjeverni i Južni Jadran, što je naglašeno specifičnim klimatološkim ponašanjima na ovom području, odnosno na rogozničkom rtu Planka, gdje imamo izravan sudar klima, vjetrova i morskih struja, borbu 'bure i juga'

Svojim položajem Rogoznica predstavlja savršenu lokaciju, odličnu ishodišnu točku za dnevne izlete u užoj i široj okolici do Dubrovnika na jugu ili do Nacionalnog Parka Plitvice na sjeveru. Rogoznica je još bolja ishodišna točka na moru, jer uz svoju izvanrednu lokaciju, predstavlja i najsigurniju luku na Jadranu.

Rogoznica, mirno i toplo mediteransko mjesto proteže se uzduž 50 km obale te je idealno mjesto za odmor s obitelji i prijateljima. Rado je posjećuju i nautičari jer je poznata kao jedna od najljepših i najsigurnijih luka na Jadranu. Plaže su u Rogoznici šljunčane, ima i ponešto stijena, a svako naselje nudi skrovita kupališta u brojnim malim uvalama. Rogoznica je poznata i po čitavom nizu zabavnih i kulturnih manifestacija, to je vrijeme kada ulice odišu posebnom atmosferom.

Središte se Rogoznice nalazi na poluotoku gdje su se uglavnom zadržale stare kamene kuće, što rogozničkoj rivi daje mediteransku atmosferu. Veći dio otoka prekriven je borovom šumom te je idealan za šetnju i ostale vrste rekreacija. Rogozničko područje smješteno je na krajnjem jugoistočnom dijelu Šibensko-kninske županije, na granici sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Na rogozničkom području prosječno ima 2600 sunačanih sati. Tijekom četiri ljetna mjeseca u prosjeku ima od 4 do 7 kišnih dana.